Barzaken

Belangrijke punten bij een bardienst

  • Als je de eerste bardienst hebt, vul altijd even de koelingen bij. De dranken staan in het hok.
  • Stal de snoepwaren uit.
  • Vul evt de koffiebekers bij.
  • Zet de suiker en melk bakken strategisch op de bar, en vul deze evt aan.
  • Vul elke thee bak goed aan. Thee ligt in de kast onde rhet koffie apparaat.
  • Zorg dat de afvalbakjes schoon zijn.
  • We beschikken sinds enige maanden over een nieuw en heerlijk DE koffie apparaat, deze wijst zichzelf, koffie/cappucino/Warme choco/Wiener melange slechts een beker plaatsen en onder het apparaat zetten.
  • Mocht hiervan de melk op gaan? Doe de klep open van het apparaat, verwijder het lege melkpak, in de kast onder het apparaat staat nieuwe melk. Neem een pak, verwijder de kartelrand, plaats de tuit op de rand, schud 5 keer en draai de tuit volgens instructie op het pak naar rechts en plaats het pak terug.
  • Mocht de koffie op zijn, neem uit de losse koeling tegen de muur een ontdooid pak koffie. Verwijder de kartelrand, haal de tuit eruit en schuif deze op de rand, schud 5 keer en plaats het pak terug, met de koffie is de tuit naar rechts draaien NIET nodig.
  • Zorg dat u uit de vriezer in het hok een nieuw pak koffie pakt en plaats deze weer in de koeling achter de bar. (LET OP, zorg dat er altijd maar een pak in de koeling ligt en geen 2!!) Dit hebben we reeds 2 maal meegemaakt, deze pakken koffie vertegenwoordigen een verkoopwaarde van + € 500.- en bederven snel. Nooit meer dan 1 pak in de koeling!
  • Op zaterdag: verdeel de krentenbollen en zorgen dat eenieder een krentenbol kan nemen, ook onze gasten!
  • Op zaterdag mag er ook gewoon eten verkocht worden. Tosti’s liggen in de vriezer, broodjes in de vriezer en snacks ook. Instructies hangen in de keuken.
  • We hebben sinds kort ook een kassa. Dit is voor ons een steun in de rug zodat we zien wat er precies verkocht worden en we daar qua bestelling rekening mee kunnen houden. De prijzen hangen achter de bar, het bedrag kan (zonder punt te gebruiken) worden aangeslagen en vervolgens de juiste groep selecteren (koffie, broodjes/snoep etc etc) en dan rechtsonder op contant drukken.
  • De kassa gaat dan open.
  • Instructies liggen er ook naast, komt u er niet uit, onze telefoonummers (bij voorkeur Waylon) hangen op het prikbord.
  • Ranja staat achter in de keuken in de kasten evenals de pitchers waar de ranja in moet.

Wij zijn een gezellige en open vereniging, iets waarvan wij vinden als bestuur dat dat zo moet blijven. Wel is het zo dat het tot nu toe bij tijd en wijlen wat chaotisch is achter de bar en iedereen er maar in en uitloopt. Daarom het volgende verzoek: Degene die bardienst hebben staan achter de bar, voor de rest heeft niemand wat achter de bar te zoeken (uitgezonderd bestuursleden). Zo blijft het overzichtelijk. Dit geld ook voor kinderen. Geen probleem als ze even achter de bar zijn bij hun ouders, maar in principe liever niet en niet te lang.